Frieda de Rhoter

Frieda Vollaard – de Rhoter is creatief en zakelijk leider van Rho Toneel. Ze groeide op in de Hoeksche Waard en kwam als klein meisje in aanraking met theater. Ze ontdekte dat toneelspelen voor haar de ultieme manier van ontspannen was. Een heerlijke uitlaatklep waarin zij zich vrij en veilig voelde om haar verlegenheid van zich af te schudden en haar talenten te ontdekken.

Ze studeerde af aan de Academie voor Theater als theaterdocent en regisseur en zet haar talenten graag in om anderen te laten genieten van en groeien via theater. Ze werkt met veel plezier als freelance vakdocent op verschillende basisscholen uit de regio waar ze niet alleen kinderen lesgeeft, maar ook leerkrachten coacht op het gebied van cultuureducatie.

Rho Toneel - de culturele huiskamer van de Hoeksche Waard

In 2016 kocht zij samen met haar man Jaap Vollaard een woning met aangrenzende schuur in Numansdorp. Deze oude schuur toverden zij om tot een sfeervolle theaterruimte welke sinds september 2019 in gebruik is als podium voor de beoefening van podiumkunsten. Er worden toneelcursussen gegeven en kleinschalige evenementen georganiseerd. Daarnaast is het mogelijk om de theaterzaal te huren, zowel zakelijk als privé. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op! info@rho-toneel.nl / 06-20682983