Je kunt je vanaf nu weer inschrijven!

Wij bieden het hele schooljaar toneellessen.  Dit doen wij binnenschools en buitenschools. Je kunt je vanaf nu weer aanmelden voor toneellessen in de vrije tijd. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen elke woensdag vanaf 31 augustus 2022 t/m 28 juni 2023 toneellessen volgen in ons sfeervolle theater! De lessen worden dit schooljaar verzorgd door Frieda Vollaard – de Rhoter. Zij is oprichter van Rho Toneel Numansdorp en een zeer ervaren professioneel theaterdocent/regisseur.

Veelgestelde vragen

Wanneer worden er weer proeflessen gegeven?
De eerstvolgende proeflessen staan gepland op woensdag 11 januari. Wij organiseren 2x per jaar openbare proeflessen. Dit zijn gratis lessen. Kom vrijblijvend kennismaken en ervaar of toneelspelen iets voor jou is. Ouders mogen blijven kijken. Wil je graag een proefles volgen, maar komt deze datum niet uit? Informeer naar de mogelijkheden om eerder of later in te stromen! Voor het rooster, zie lestijden.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor een gratis proefles?
Stuur een mailtje naar info@rho-toneel.nl en vermeld naam en leeftijd.

Moet ik me aanmelden voor een proefles?
Het is voor ons altijd fijn om te weten dat je komt. Spontaan langskomen mag ook, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje, stuur dan een mailtje naar info@rho-toneel.nl en vermeld je naam en leeftijd. Wij staan voor je klaar!

Wat zijn de lestijden?
14.00 – 15.00 uur | Toneellessen | 4 – 6 jr.
15.15 – 16.15 uur | Toneellessen | 7 – 9 jr.
16.30 – 17.30 uur | Toneellessen | 10+ jr.

Wat kost het?
€95,- per lesperiode (een seizoen bestaat uit 3 lesperiodes) 

€285,- voor een heel jaar toneelplezier!

Hoe werkt de betaling?
Bij voldoende aanmeldingen sturen wij iedereen een betaalverzoek voor de eerste lesperiode. Je ontvangt in totaal 3x per schooljaar een betaalverzoek. Mochten de kosten te hoog zijn dan verwijzen wij je graag door naar het Jeugdfonds Sport&Cultuur. Het fonds betaalt de contributie voor gezinnen met een (te) klein budget. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Jeugdfonds Sport&Cultuur: https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de toneellessen?
Gebruik hiervoor het online inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail. Dit is een automatisch bericht en kan daardoor in de SPAM belanden. Twijfel je of het gelukt is? Neem contact met ons op.

Let op! De inschrijving is pas definitief als we voldoende aanmeldingen binnen hebben voor de gekozen cursus en als de eerste termijn betaling ontvangen is.

Hoe vaak treden de kinderen op?
2x per (school)jaar.

Optreden voor publiek hoort bij theater. Voor sommige kinderen is het best spannend als er ‘vreemde’ ogen meekijken. Tijdens onze lessen willen we de kinderen zo vrij mogelijk laten zijn in hun spel. Daarom kiezen we er voor tijdens reguliere lessen en repetities geen ouders binnen te laten. Natuurlijk willen we jullie af en toe wel een inkijkje geven en mee laten genieten van wat de kinderen meemaken op toneel. Twee keer per jaar mogen ze vol trots laten zien hoe ze spelenderwijs zijn gegroeid.

Wanneer treden de kinderen op?
Een seizoen bestaat uit drie periodes:

1 – van zomer tot kerstvakantie: in periode 1 werken we toe naar een open les voor de kerstvakantie. De leerlingen ervaren dan (soms voor het eerst) hoe het is om voor publiek te spelen. Dit jaar staan de open lessen gepland op woensdag 21 december. We houden de reguliere lestijden aan.

2 – van kerst tot meivakantie: in periode 2 werken we toe naar een idee voor de eindvoorstelling. Ons plannetje blijft nog even geheim en we treden deze periode niet op. Wel gaan we vanaf nu starten met het verzamelen van kostuums, decor en rekwisieten. Mocht je het leuk vinden om hierbij betrokken te worden als hulpouder; wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Stuur ons een mailtje voor meer informatie!

3 – van mei tot zomervakantie: in periode 3 repeteren we voor de eindvoorstelling. Deze staan gepland op woensdag 28 juni 2023. Meer informatie volgt later.


Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Mail: info@rho-toneel.nl
Telefoon: 06-20682983