Wat ga je doen?

Tijdens de Rho Toneellessen staat verbeeldingskracht centraal. We fantaseren er lekker op los en spelen iedere week een andere rol. Door te benoemen wat we doen leren de kinderen (on)bewust gebruikmaken van ‘het spel-instrument’: lichaam, stem en mimiek. We beelden allerlei emoties, verhalen en situaties uit. We doen dit in ons eigen theater in Numansdorp op muziek en aan de hand van verhalen die passen binnen de belevingswereld van de groep. Om tot spel te komen gebruiken we steeds een andere inspiratiebron. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld: prentenboeken, proza, beeldende kunst, liedjes en versjes, maar ook échte theaterscripts. Elke les is een feestje!

Proeflessen | woensdag 8 en vrijdag 10 september 2021

Kom naar één van onze gratis proeflessen en ontdek of je je thuis voelt op het podium!
Doe vrijblijvend mee en ervaar of je het leuk vindt om toneel te spelen. Ouders mogen de eerste keer blijven kijken (bij de reguliere lessen is dit niet de bedoeling). Na afloop van de proefles beslissen jullie of je je wilt inschrijven. Aanmelden voor de proefles kan via info@rho-toneel.nl

Waarom toneel?

Spelen is een natuurlijke manier van onderzoeken en leren. Een kind vind het heerlijk om zich te verliezen in fantasie. Spelenderwijs leren de kinderen:

  • Samenspelen,
  • Nieuwe kanten van zichzelf ontdekken,
  • Steeds beter improviseren,
  • Aandachtig kijken en luisteren,
  • Feedback geven en ontvangen,
  • Presenteren voor publiek.

Ze maken elke les veel plezier, bouwen zelfvertrouwen op, ontdekken talenten en maken nieuwe vrienden. Kortom: een toneelcursus is een cadeau aan je kind dat bijdraagt aan persoonlijke groei.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis weinig geld is.

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een tussenpersoon in de Hoeksche Waard, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in de Hoeksche Waard en weet of je kind in aanmerking komt. Je kunt vooraf alvast de ouderkaart invullen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken aan de toneellessen van Rho Toneel meedoen.  De contributie of het lesgeld wordt altijd rechtstreeks naar ons als cultuuraanbieder overgemaakt.
Jeugdfonds-Sport-en-Cultuur-830x375

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.
null
Toneelklas
4 - 6 JAAR

Hoe loopt een oude opa? Hoe klinkt de stem van een gemene heks? Hoe kijk je als je op berenjacht gaat? In Toneelklas 4-6 jr. leer je spelenderwijs wat toneelspelen is: doen alsof. De docent vertelt verhalen en speelt met de kinderen mee. Elke les beleven we samen een nieuw avontuur, waarin elk kind een hoofdrol speelt! We sluiten de lessenreeks af met een optreden voor de ouders. 
null
Toneelklas
7 - 9 JAAR

Wat heb je nodig als je toneel wilt spelen? Fantasie! In Toneelklas 7-9 jr. verzinnen we samen de verhalen die we spelen. We leren hoe we ons ‘spel-instrument’ kunnen gebruiken om een rol te spelen en emoties uit te beelden. Er wordt veel samengewerkt en in kleine groepjes gepresenteerd. Elke les is een reis door de verbeelding, met spelplezier als eindbestemming! De laatste les nodigen we alle ouders uit om te komen kijken.
null
Theatermakers
10+ jaar

Wat maakt een scène boeiend om naar te kijken? Fantasie! Conflicten! Dramatische spanning! In deze cursus worden de leerlingen aangesproken als theatermakers. Ze leren de belangrijkste kneepjes van het vak, verplaatsen zich in de rol van regisseur en maken hun eigen toneelstuk. Spelconcentratie, emoties, personages, conflicten, mise-en-scène, alles komt aan bod. Maar het belangrijkste ingrediënt is en blijft: spelplezier! Dat spat er vanaf tijdens de eindpresentatie die ze geven aan het einde van de cursus! 
null
De Vloer Op jr.
10+ jaar

Hoe zorg je ervoor dat een scène lekker doorloopt zonder dat je van te voren afspraken maakt? Hoe krijg je het publiek op het puntje van hun stoel? In De vloer op – Jr. worden de leerlingen getraind op improvisatie spel. Ze leren de belangrijkste kneepjes van het vak. Wat is improviseren en hoe werkt het? Hoe bouw je een scène op? Wat is incasseren? Hoe zorg je dat je goed samenspeelt? Ze ontdekken spelenderwijs wat de ingrediënten zijn voor improvisatiespel dat niet alleen leuk is om te doen, maar ook om naar te kijken!
null
De Vloer Op
18+ jaar

Ben je toe aan een avondje ontspanning, heb je zin om toneel te (leren) spelen, wil je je eigen talenten ontdekken of aanscherpen en al spelend andere spelers leren kennen? Kom gezellig meedoen! Voor koffie/thee en een hoge dosis spelplezier wordt gezorgd!